• Redactie

Hoe krijg je succes? Maak het een proces!

Hoe krijg je succes? Nou...niet vanzelf helaas.


Ok. Laten we beginnen met 1 mythe uit de wereld te helpen:


Er is niet zoiets als een instant succes

Dit artikel bevat zgn. affiliate links. Klik je op een link en doe je vervolgens een aankoop dan ontvangt Just Add Chocolate hiervoor een kleine vergoeding. Dit kost jou niets extra's en zo kunnen wij je blijven voorzien van leuke artikelen!Jammer maar maar, instant succes is geen toverspreukje. Je wordt niet op een dag wakker als miljonair en niet alles wat je aanraakt verandert instant in goud. Helaas gaat het niet zoals in sprookjes en films. In de praktijk komt het neer op hard, slim en gefocust werken.


Bij de meest succesvolle mensen (Steve Jobs, J.K. Rowling) is de weg naar succes geplaveid geweest met mislukkingen en afwijzingen.

  • Steve Jobs is niet bepaald begonnen met het maken van stylish en direct-populaire apparaten zoals telefoons en macbooks.

  • J.K. Rowling heeft de grootste moeite gehad om haar Harry Potter boeken aan de man te brengen bij de uitgeverijen. Ze wilden er simpelweg niks van weten, die verhalen over toverscholen. Maar je weet hoe dat uiteindelijk toch een happy end kreeg.


Succes is in de meeste gevallen (99%) een kwestie van hard en consistent doorwerken. Gefocust. Met het schrappen van zaken die niet leiden naar je doelen. En oke..een beetje mazzel mag je ook hebben. Het blijft daarnaast ook een kwestie van momentum: op de juiste plaats en juiste plek zijn.


Ieder plan en ieder doel heeft een kans van slagen. Wil jij je kansen op succes vergroten? We helpen je graag met deze tips!


Slaap genoeg

Zorg voor voldoende slaap en lichaamsbeweging. Inkoppertje natuurlijk, maar alles begint met een fit en fris hoofd.


Heb passie

Begin alleen aan een doel waar je echt heel erg enthousiast over bent. Waar je energie van krijgt om het uit te voeren. Wat jou blij maakt. De energie die vrijkomt bij een leuk project heb je nodig om het vol te houden op mindere momenten. Want ja...die gaan er ook komen.


Visualiseer

Omschrijf je doel. En beschrijf het alsof het je einddoel is wat je al hebt bereikt. Bijvoorbeeld: ‘Over 1 jaar ben ik 30 kilo afgevallen en voel ik me fitter en energieker’. Visualiseer jezelf in de situatie waarin je je doel hebt bereikt. Voel hoe slank je bent en hoeveel energie je hebt om leuke dingen te doen!


Vind jouw 'why'

Wees je bewust van je motivatie om je doel te bereiken. Vind jouw ‘why’. Waarom wil je dit gaan doen? Komt deze vanaf buiten -bijvoorbeeld je ouders die heel graag willen dat je een bepaalde studie gaat doen- dan is dit een extrinsieke motivatie. Komt je motivatie geheel vanuit jezelf, ben je echt vol passie over je plan? Top! Dan heb jij intrinsieke motivatie. En die laatste heeft de grootste kans op succes.


Blijf reëel

Maak je doel realistisch en haalbaar binnen een bepaalde tijd. 30 kilo verliezen in 1 maand...minder realistisch. 30 kilo verliezen in een half jaar? Zeker te doen!


Maak een actieplan

Maak een actieplan voor je doel. Breek je plan in kleine en behapbare stukjes en plan ze in. Je kunt hiervoor Trello (online) of een papieren planner gebruiken.


Blijf consistent

Blijf consistent werken naar je doelen. Succes is helaas zelden een instant-succes. Succes komt door constant, iedere dag, de juiste stappen te blijven zetten richting je doelen.


Werk met discipline

Werk aan je discipline. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf: ‘Ik ga iedere dag om 08.30 uur beginnen en ik werk door tot (pauze). Maak een gewoonte van je disciplines.


Lees ook: Succesvol worden? Begin met je zelfdiscipline!


Hak je doel op

Succes is een proces. En dat proces is soms taai. Hoe blijf je gemotiveerd tijdens je proces? Onder andere kun je je doelen ophakken in hele kleine subdoelen. Zo kun je iedere dag subdoelen afvinken. En krijg je vaker de voldoening (en dopamine-shot) van het bereiken van een doel(tje).


Blijf stappen zetten

Iets is beter dan niets. Het zal niet altijd makkelijk gaan. Sommige dagen zul je het idee hebben geen stap verder te komen. Ook dat hoort bij het proces. Probeer toch een minitaakje af te krijgen. Blijf stappen zetten.


Lees ook: Hoe blijf je gemotiveerd naar je doelen werken? 10 tips!


Accepteer fouten

Accepteer dat fouten, falen en imperfectie horen bij het proces. Geef niet te vroeg op. De mooiste overwinning komt na de zwaarste klim.


Evalueer

Evalueer en reflecteer regelmatig of je nog ‘on track’ bent met je subdoelen. Wat heb je al gedaan en bereikt? Kijk ook eens achterom om te kijken hoe ver je al bent gekomen.


Blijf geduld hebben

Heb geduld. Maar blijf, met geduld, doorwerken naar je doelen. Jouw brein houdt van instant-beloning (“Ik wil het NU”), dat maakt geduld-hebben zo moeilijk.Vier je succes, hoe klein ook


Vier overwinningen. Ook de kleintjes. En vier..uiteindelijk...ook je succes.


Succes!


Lees ook: Hoe maak je een cheerleader van je innerlijke criticus?

Shoppen: Happy-Day dankbaarheidsdagboek

Een unieke uitgave van Just Add Chocolate voor meer geluk, tevredenheid en dankbaarheid. Nu te koop bij Bol.com

1/1

Just Add Chocolate Magazine

Just Add Chocolate vertelt je

alles over onderwerpen die

het leven leuker maken (zoals

chocola), zelfontwikkeling, productiviteit, mind en feelgood.

Just-add-chocolate-logo

© 2019 by Just Add Copy