• Redactie

Fluitend de winterdip door: 8 instant blijmakers!

Winterdip verslaan met Happy Chemicals


Is je dekbed deze lange wintermaanden je beste vriend? Dan kun jij wel wat ‘happy chemicals’ gebruiken. Versla je winterdip en ga fluitend de winter door met een heerlijke boost adrenaline, dopamine, oxytocine en serotonine!


Dit artikel bevat zgn. affiliate links. Klik je op een link en doe je vervolgens een aankoop dan ontvangt Just Add Chocolate hiervoor een kleine vergoeding. Dit kost jou niets extra's en zo kunnen wij je blijven voorzien van leuke artikelen!


Blijmaker 1: Geef iets weg


Opruimen en weggeven is een bron van happy chemicals. Schoon schip maken it is!! Of je nu je hele huis hebt ge-MarieKondoot, of gewoon eens iets weg wilt gooien: je kunt er waarschijnlijk nog iemand anders blij mee maken. Jouw oude troep is de gouden vondst voor iemand anders.


Die oude juspan waar jij helemaal klaar mee gekookt bent is voor een ander misschien de mooiste vintage plantenbak? Er zijn tal van online en offline initiatieven te vinden waar jouw spulletjes nog een 2e ronde mogen doen. Denk eens aan de kringloop, Facebook ‘Ik geef weg’-groepen enzovoorts. Jij van je spullen af, een ander weer intens gelukkig.


Blijmaker 2: Aai een beestje


Dieren aaien zorgt direct voor een heerlijke boost oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. En, het mes snijdt aan twee kanten: jij blij..het beestje blij! Het maakt niet uit of je kiest voor een knuffelsessie met alpaca’s, de konijnen in je plaatselijke kinderboerderij verwent of roggen streelt in een aquarium. Aaien geeft altijd een instant humeurverbetering!


Blijmaker 3: Go Hygge


Heb jij al eens gehoord van Hygge? Een term die afkomstig is vanuit onze Deense noorderburen en die zorgt voor een comfortabel gevoel in je huis. Hygge staat voor gezelligheid, the Danish Way.


Je huis maak je helemaal Hygge-proof met dekentjes, kaarsjes, een appeltaart in de oven, een zelfgemaakte pan pompoensoep op je fornuis, een fijn hoekje voor je boekje en veel natuurlijke en zachte materialen. Zo maak je het binnenshuis comfortabel en echt een plek om helemaal te cocoonen.


Lees ook: 5 Manieren om je leven meer Hygge-proof te maken


Lees ook: Waarom zijn die Denen zo gelukkig?


Blijmaker 4: Ticket to the tropics


Heb jij zin in een vakantie naar tropische oorden maar denkt je bankrekening daar heel anders over? Boek dan jouw, goedkopere, ticket to the tropics in je eigen regio. Breng eens een bezoekje aan een indoor-vlindertuin, een heerlijk warme kas bij een tuincentrum, een tropisch bos (in kas) of waan je in de woestijn in Burgers Desert. Warmte, zeker in combinatie met planten, brengt je direct in vakantie-mood! Kom maar door met die serotonine.Blijmaker 5: Ga RAK’ken


RAK staat voor Random Act of Kindness. Zomaar iets liefs of aardigs doen voor een ander (stiekem natuurlijk!) maakt niet alleen de ander onverwacht blij, zelf krijg je ook direct een shot adrenaline en dopamine.


Een RAK kan klein zijn, zoals bijvoorbeeld een lief, anoniem, kaartje bij je vriendin in de bus gooien of je plakt een A4’tje met afscheurbare complimentjes op het prikbord bij je plaatselijke supermarkt. Voorwaarde is wel dat niemand weet dat jij dit gedaan hebt. En alleen al het stiekem uitvoeren van een RAK laat die dopamine en adrenaline door je lijf gieren!


Blijmaker 6: Ga VR op vakantie


Wees je eigen travel-influencer en bezoek de leukste steden met hulp van Virtual Reality. Een VR-bril heb je al voor een prikkie, van karton of een XL-VR bril, en Youtube is je vriend! Google eens op ‘VR cities’ op Youtube en kies een bestemming uit waar je direct eens rond wilt kijken.


Wil jij rondvaren op de kanalen van Venetië of Trafalgar Square in Londen eens bezoeken? Maak het nog gekker en rijd eens rond door Dubai, je kijkt je ogen uit! En het mooie is, wil je weer naar huis dan zet je je bril af en zit weer op je eigen vertrouwde bank. En zo kan jij ieder moment van deze winter er even helemaal tussenuit.


Lees ook: Waarom je beter 6x per jaar op vakantie kunt gaan


Blijmaker 7: Volg een workshop


Outside is where the magic happens. Ga eens iets nieuws leren wat je nooit eerder hebt gedaan, uit je comfortzone treden is een geweldige oppepper voor je brein. Er zijn ontelbare workshops te volgen of te doen die een leuke break zijn op je dagelijkse winterdag.


Wat te denken van een proefles aerial yoga of piano leren spelen? Misschien vind je het leuk om aardewerken kippen te beschilderen in felle kleuren of uit je dak te gaan tijdens een Caribische steeldrum-sessie? Leef je uit, zolang het maar iets is wat je anders nooit zou doen. Zoek het onbekende op en misschien heb jij zomaar je nieuwe hobby gevonden!


Blijmaker 8: Mediteer


Ook juist de rust opzoeken in jezelf geeft een boost aan je geest. Misschien heb je zelf absoluut niets met spiritualiteit, maar ook dan kun je meditatie toch prima gebruiken om je hoofd helder te maken. Na 5 minuten meditatie voel je al hoe de rust je brein inglijdt en alle zaken op een rijtje gaat zetten. Doordat je nu vrij en helderder denkt treedt er ook vaak meteen een comfortabel gevoel van ontspanning op. Houd dat gevoel vast gedurende deze korte winterdag.


Lees ook: Hoe word je een (heppie) optimist?


Lees ook: Hoe help je iemand die depressief is?

Shoppen: Happy-Day dankbaarheidsdagboek

Een unieke uitgave van Just Add Chocolate voor meer geluk, tevredenheid en dankbaarheid. Nu te koop bij Bol.com

1/1

Just Add Chocolate Magazine

Just Add Chocolate vertelt je

alles over onderwerpen die

het leven leuker maken (zoals

chocola), zelfontwikkeling, productiviteit, mind en feelgood.

Just-add-chocolate-logo

© 2019 by Just Add Copy