• Redactie

Dit is jouw aanbevolen dagelijkse dosis chocola

Bij Just Add Chocolate wisten we het natuurlijk al lang: chocolade is niet alleen Heel Erg Yummy maar ook nog eens enorm gezond voor je! Dubbel feest met chocolade dus!


Gelukkig zijn diverse onderzoekers er ook van overtuigd: chocolade heeft veel gezondheidsvoordelen. Welke? Just Add Chocolate nam deze (zware) taak op zich en zocht het voor je uit.Dit artikel bevat zgn. affiliate links. Klik je op een link en doe je vervolgens een aankoop dan ontvangt Just Add Chocolate hiervoor een kleine vergoeding. Dit kost jou niets extra's en zo kunnen wij je blijven voorzien van leuke artikelen!


Wat is chocolade precies?


Het hoofdingrediënt van chocolade is cacao: gemaakt van cacao-bonen. Plantaardig in de basis dus. Dat begint goed!


De ruwe cacaoboon wordt geoogst, gefermenteerd, gedroogd en geroosterd. Daarna worden de bonen ontdaan van hun schil en worden de boon-kernen vermalen. Zo ontstaat ruwe cacao-pasta. Deze pasta kan worden gescheiden in 2 delen: cacao-boter en cacao-poeder. Wanneer je de cacao-pasta vermengt met melk en suiker ontstaat chocolade.


Een reep valt niet helemaal onder de noemer ‘chocola’


Sommige chocolade-producten zoals repen 'Twox' en 'Smars' worden gemaakt door toevoegingen zoals vet en zout. Door dit in de juiste verhouding te mengen krijg je een (hoewel lekker) caloriebom/reep die ervoor zorgt dat je maar blijft eten. Zo kun je ook simpelweg niet stoppen met het eten van die M&M-jongens. Je lichaam blijft maar signalen geven “meer, meer meer!”. Op die manier krijg je erg veel suiker en vetten binnen, wat weer niet zo goed is voor je lijf.


Je hebt chocola en Chocola ;)


In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van chocola, met name dus donkere chocola zonder allerlei overbodige toevoegingen. Het beste neem je 70% tot 85% pure chocolade. Onderzoekers adviseren chocolade te eten in een dosis van 4 gram cacao. Omgerekend naar jouw reep is dat 10 gram pure chocola (1 blokje) of 13 gram melkchocolade (2 blokjes). Dat is per dag...helaas.


Er wordt, in de onderzoeken, helaas nergens gesproken over de voordelen van een hele reep chocola. Meer is niet beter in dit geval. Bij de redactie van Just Add Chocolate waren we zelf ook wat teleurgesteld over de aanbevolen dosis. Maar niet getreurd, we vertellen je graag over de voordelen van chocola.


De gezondheidsvoordelen van donkere chocola


  • het bevat veel voedingsstoffen

  • het zorgt voor een betere doorbloeding van je brein, wat zorgt voor een verhoging van alertheid en prestatie

  • het is goed voor je hart. Het stofje ‘flavonoïden’ in chocola verlaagt je bloeddruk en verbetert doorbloeding naar je hart en brein. Ook zorgt donkere chocola voor een grotere flexibiliteit van je bloedvaten en zorgt ervoor dat je minder snel bloedklonters in je vaten krijgt. Flavonoïden hebben, volgens in-vitro onderzoek, een kankerremmende werking

  • verlaagt het risico op een beroerte

  • chocola is goed voor je cholesterol, het boost HDL cholesterol (goed cholesterol) en vermindert het slechte cholesterol LDL. Bij HDL komen minder hart- en vaatziekten voor, bij een hoge LDL komen meer hart- en vaatziekten voor

  • chocola reduceert je snackbehoefte, dus kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  • chocola helpt bij pijn en depressie

  • boost je humeur en help stress reduceren

  • chocola bevat resveratrol (anti-oxidant): resveratrol heeft een gunstige werking op het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker, met name bij borstkanker.

  • chocolade werkt als afrodisiacum (lust-opwekker). Zo hebben andere mensen ook nog plezier van jouw choco-cravings ;)


Conclusie


Je ziet het: chocola kent alleen maar voordelen. Het is goed voor je hart en bloedvaten, vermindert de kans op borstkanker, is goed voor je cholesterol en je humeur! Wij zeggen dan ook: “Kom maar door met (dat ene tiny blokje van 10 gram) pure chocola!”
Shoppen: Happy-Day dankbaarheidsdagboek

Een unieke uitgave van Just Add Chocolate voor meer geluk, tevredenheid en dankbaarheid. Nu te koop bij Bol.com

1/1

Just Add Chocolate Magazine

Just Add Chocolate vertelt je

alles over onderwerpen die

het leven leuker maken (zoals

chocola), zelfontwikkeling, productiviteit, mind en feelgood.

Just-add-chocolate-logo

© 2019 by Just Add Copy