7 inspirerende boeken over zelfontwikkeling om deze zomer nog te lezen

Met het lezen van boeken over zelfontwikkeling combineer je het nuttige met het aangename. Wat is er nu fijner om in je bank (of hangmat) weg te zakken, boek op schoot, en zo - heel relaxed- ondertussen je eigen kennis op te krikken?


Er is op dit moment (2020) een enorm groot aanbod aan boeken over zelfontwikkeling te vinden. We snappen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we voor jou een selectie gemaakt uit het brede aanbod. Hier zitten boeken bij die we zelf gelezen hebben, of die ons werden aanbevolen door (grotendeels vrouwelijke) ondernemers.Dit artikel bevat zgn. affiliate links. Klik je op een link en doe je vervolgens een aankoop dan ontvangt Just Add Chocolate hiervoor een kleine vergoeding. Dit kost jou niets extra's en zo kunnen wij je blijven voorzien van leuke artikelen!Alles is uitvogelbaar | Marie Forleo


By far mijn favoriet op het gebied van zelfontwikkeling! Dit boek krijgt, wat mij betreft, dan ook een verdiende 1e plaats in deze lijst. Als je op zoek bent naar de ultieme schop onder je ***, of een motivator die je gaat doen opspringen om aan de slag te gaan: lees dit boek.


'Alles is uitvogelbaar' leest niet alleen erg fijn, het is ook doorspekt met humor. Toen ik begon met lezen vreesde ik eerst dat dit het zoveelste 'kijk mij eens goed terecht zijn gekomen na een moeilijke start'-boek zou zijn. En hoewel Marie Forleo zeker geen droomstart had in haar leven, legt ze het er niet dik bovenop.


Haar rechtdoorzee schrijfwijze -die je meermaals per pagina doet glimlachen- is niet alleen inspirerend maar geeft je zeker ook de energie die je nodig hebt om in actie te komen. Naarmate het boek vordert voel je je zelfvertrouwen groeien en ben je er steeds meer van overtuigd dat jij alles kunt doen wat je maar wilt. De wereld ligt aan je voeten, waar wacht je nog op?


Mocht je deze zomer maar weinig tijd hebben en je wilt 1 boek lezen om je vooruit te helpen:


Lees Dit Boek.


Je gaat er geen spijt van krijgen, beloofd ;)#Girlboss | Sophia Amoruso


Nog zo'n fijne motivator, dit heerlijke boek van Sophia Amoruso. Hoewel haar verhaal wat erg Amerikaans kan overkomen, qua succes-story, raad ik je zeker aan hier even doorheen te kijken. Sophia vertelt hoe ze vanaf haar zolderkamertje op e-Bay begon met het verkopen van vintage kleding. Jaren later is haar bedrijf uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf en klotst haar succes tegen de plinten. En het leuke is, als je haar boek leest, ze vertelt je exact hoe ze dat gedaan heeft. Daarnaast ga je Sophia haar succes gunnen, maar jouzelf ook.


Het boek is makkelijk leesbaar en je raakt gemotiveerd om zelf ook in beweging te gaan komen. Met veel energie vertelt ze je haar werkwijze, en dit werkt inspirerend. Als Sophia het kan, kan jij het ook! Vertrouw op jezelf, is haar boodschap. Wandel gewoon je eigen pad, dan kom je altijd op de juiste bestemming.


Girl, stop apologizing | Rachel Hollis


De ondertitel gaat je zeker al de eerste glimlach bezorgen: 'Een schaamtevrij plan voor het omarmen en bereiken van je doelen'. In 'Girl, stop apologizing' schudt Rachel Hollis je wakker met de vraag: 'Wie ben jij ook al weer?' Je weet dat je partner, moeder, vriendin, zus, dochter enzovoort bent, maar wie ben JIJ?


Je kunt je vaak zo enorm belemmerd voelen door alle verwachtingen van anderen dat je voorbij gaat aan wie je echt wilt zijn. Wat jij wilt bereiken. Wat jouw dromen zijn. In 'Girl, stop apologizing' rekent Rachel af met die belemmeringen en duwt je -met humor- in de richting van jouw droomleven. Een aanrader voor powervrouwen of powervrouwen-to-be's!


Wat nou als het ook anders kan? | Janne Schuijn


Een boek wat zeker niet mag ontbreken in dit lijstje is het boek 'Wat nou als het ook anders kan?' van Janne Schuijn. Mindsetcoach Janne laat je, naarmate het boek vordert, nadenken over je eigen leven. Je imperfecties. Je faalangst. Uitstelgedrag en gepieker. Janne geeft je handvatten hoe je kunt omgaan met al deze imperfecties en vertelt je wat de werkelijke basis van geluk is.


Niet alleen is dit boek mooi geschreven, waarbij ze haar kwetsbare kant niet uit de weg gaat, het geeft je ook een eerlijker beeld over jezelf. Een echte must-read dus, voor in je hangmat! Houd wel de tissues bij de hand, het kan zomaar nodig zijn.


Babe, you got this | Martje Haverkamp & Emilie Sobels


Een leuk boek van 2 Nederlandse 'Girlbosses' Martje en Emilie. Beiden hadden op jonge leeftijd al de kunst van succes-hebben onder de knie. In dit boek komen 23 girlbosses aan het woord die je gaan inspireren met advies. Hierin komen vragen aan bod als 'Hoe verkoop je jezelf aan anderen' en 'welke misstappen heb je gemaakt?' Leerzaam en vermaak in 1 boek dus, en dat gaat je zeker meer kennis geven over de weg die jij zelf wel of niet wilt lopen.


You are a badass | Jen Sincero


Dit boek van Jen Sincero richt zich specifiek op het motiveren om je lifegoals waar te maken. Het maakt niet uit wat je wilt bereiken in je leven, als het belangrijk is voor je kun je hier prioriteit aan geven en het tot 'lifegoal' bestempelen. En goals zijn er om te behalen!


In 'You are a badass' vertelt Jen je op grappige en inspirerende manier hoe je onderbewustzijn samenhangt met het halen van je doelen. Je bent namelijk zelf je grootste saboteur. Als je niet houdt van jezelf dan gun je jezelf ook je succes niet. Per hoofdstuk neemt Jen je mee in de punten waar je aan moet werken om de weg naar je lifegoals vrij te maken. Een aanrader, dit boek!


De edele kunst van not giving a fuck | Mark Manson


Het boek zelf omschrijft het als 'De tegendraadse aanpak voor een goed leven'. Waar je in het begin even moet wennen aan het grote aantal 'fucks' die er langskomen in de tekst, komt het in het kort hier op neer: stop met je best doen om alles van de zonnige kant te bekijken en focus op het omgaan met tegenslagen en dingen die niet gaan zoals jij dat wilt.


Mark Manson komt in zijn boek vaak met een gestrekt been binnen, een no-nonsense manier van de waarheid vertellen zoals hij is. Gelukkig vaak gebracht met een dot humor, maar de boodschap is wel onverbloemd en niet-opgepoetst. Je moet dit boek ook niet zien als zelfhulp-boek, maar kan je wel helpen om de werkelijkheid te nemen zoals hij nu eenmaal is.


Lees ook: Hoe krijg je succes? Maak het een proces!

Shoppen: Happy-Day dankbaarheidsdagboek

Een unieke uitgave van Just Add Chocolate voor meer geluk, tevredenheid en dankbaarheid. Nu te koop bij Bol.com

1/1

Just Add Chocolate Magazine

Just Add Chocolate vertelt je

alles over onderwerpen die

het leven leuker maken (zoals

chocola), zelfontwikkeling, productiviteit, mind en feelgood.

Just-add-chocolate-logo

© 2019 by Just Add Copy